Sorgun Postası’nda Sayın Mevlüt Uluğtekin YILMAZ tarafından kaleme alınan “Ankara’da Muhsin Şener söyleşisi…” başlıklı yazı yayınlandı.
Yazıya, http://www.sorgunpostasi.com/?p=21704 bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Yazının tam metni aşağıya Sorgun Postası gazetesinden alınmıştır.
Bilge eğitimci Muhsin Şener, geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da Kurgu Kültür Merkezi’nde şiir üzerine söyleşide bulundu.
Başkent’in şair ve saygın kültür insanlarının katıldığı toplantıda, Şener özellikle şiirin ‘dünyasını’ dile getirdi; şiir konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. Söz sanatlarının ‘sultanı’ olarak gördüğü şiiri tanımlarken “Şiir de bir tür bilgi. Ama dönüştürerek, duygular yaratan bir bilgidir, gerçeğin öte yanını görmemizi de sağlıyor” dedi.
Şener, alışılagelmiş şiir tanım ve anlayışlarının çok dışında ve kendine özgü tanımlarla açıkladığı şiiri “Üzerinde direnilmesi gereken bir alan olarak gördüğünü” belirtti.
Dinleyicilerden Eğitimci-Edebiyatçı Mehmet Aydın da konuşmasında, “ Şiir bir bayraktır. Şiir insanı, insan yapar; gerçek insanı ortaya çıkarır. Divan edebiyatı, fikir değil sadece güzel ses edebiyatıdır” dedi.
Muhsin Şener şiirin ‘nasıllığını’ sözcüklerin değişimiyle doğan gücünü ve varoluşunun etkilerini anlattıktan sonra, bu konuda yayımladığı kitaplarını açıkladı. Verdiği bilgiler ışığında “Şiirin Tabanı” ve “Şiiri Yeniden Düşünmek-Şiiri Yeniden Kurmak” adlı eserleri şiir sanatına ilginç yönelimler sunuyor. Diğer kitapları olan “Türk Şiiri”, “Bir Eğitimcinin Kırk Yılı”, “Kişisel Tarih Tutanakları” da çok farklı değerlendirmelerle dolu. Bu beş eser Kurgu Kültür Merkezi tarafından yayımlandı.
İlçemiz Sorgun’da 1958 yılından itibaren 3 yıl hizmet veren, bıraktığı unutulmayan izlerle o dönemin ‘Efsane Öğretmenleri’ arasında ilk sıralara oturan bilge eğitimcimizin söyleşisi, kitaplarını imzalamasıyla son buldu.
Bıkmadan, yorulmadan hâlâ toplumu aydınlatma uğraşını sürdüren ‘Sorgun Sevdalısı’, bu eğitimcimize Sorgun Postası olarak teşekkür ediyor, esenlikler diliyoruz.